Fillo trøffel

Nemme nytårs luksus kransekager

Opskrift til 6 stk.

Det skal du bruge:

  • 1 stk. kransekagemasse fra Odense Marcipan
  • 150 g. hvid overtrækschokolade
  • 150 g. mørk overtrækschokolade
  • 50 g. nougat

 

Sådan gør du:

Kom kransekagemassen i en sprøjtepose med en rund tyl (du kan også vælge at sprøjte i den pose med tyl kransekagemassen kommer i, hvis du ønsker). Form 6 runde kransekager på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag kransekagerne i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min. eller til de er gyldne.

Smelt nu den hvide chokolade over vandbad, til det er smeltet. Form nu 6 cirkler af den hvide chokolade, på et bagepapir. Når cirklerne er størknet, smeltes den mørke chokolade. 50 g. af den mørke chokolade kommes i en sprøjtepose, og du klipper nu et lille bitte hul for enden. Lav nu tal på dine hvide chokoladecirkler, så det bliver til et ur (se billede for inspiration).

Når kransekagerne er bagt færdigt og kølet af, smeltes nu de resterende 100 g. mørk chokolade over vandbad. Når chokoladen er smeltet, kommer du 6 små klatter chokolade på et rent stykke bagepapir, som skal være bunde i dine kransekager. Når du kar lavet disse, dypper du dine kransekager i chokoladen, og kommer dem derefter over på dine chokoladebunde. Den resterende mørke chokolade kommes i en sprøjtepose, og du laver nu mønster på dine kransekager.

Smelt nu nougat over vandbad, og kom det herefter i midten af dine kransekager. Lad det størkne. Til sidst kommes uret på som låg. Pynt med sølvstøv.

Velbekomme, og godt nytår!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fillo trøffel