Brunkager
Dette indlæg indeholder reklame // Kähler design // Dansukker
Opskrift på brunkager (ca. 50 stk.)
Det skal du bruge (brunkage):
- 70 g. lys sirup fra Dansukker
- 130 g. brun farin fra Dansukker
- 125 g. smør
- 2 tsk. Kanel
- 2 tsk. Brunkagekrydderi fra Mill&mortar
- 250 g. hvedemel
Det skal du bruge (glasur):
- 4 pasteuriseret æggehvide
- 4 dl. Flormelis fra Dansukker
- 5 tsk. Eddike
Sådan gør du:
Kom sukker, sirup, smør og brun farin i en gryde, og smelt det ved lav varme. Imens blandes mel, brunkagekrydderi og kanel sammen i en skål. Når smørblandingen er smeltet, hældes de nu i skålen med melet og dejen æltes – dette er lettest at gøre med hænderne. Form dejen til en pølse, og kom den i en plasticpose. Kom nu dejen på køl i ca. 1 time, inden du arbejder videre med dejen.
Når dejen er kold, kan du tage den ud og begynde at arbejde med den. Skær nu en tyk skive, og rul den ud på et bord der er drysset med lidt mel – rul den så tyndt du kan uden at den knækker.
Tag din ønskede kageform, og udstik dine brunkager – gentag til al dejen er brugt. Kom dine brunkager på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem midt i ovnen ved 175 grader i 7-8 min. Når brunkagerne er bagt færdig, tages de over på en kold bageplade/rist for at køle af (hvis de bliver på den varme bageplade ”bager” de videre, og bliver hårde. Lad brunkagerne køle af, inden du arbejder videre med dem.
Når dine brunkager er ved at være kølet af, skal de pyntes med glasur. Pisk æggehvide, flormelis og eddike sammen med en elpisker til glasuren er fast, glat og jævn. Kom glasuren i en sprøjtepose, og klip et lille hul for enden. Pynt nu dine brunkager med det ønskede mønster, og så er de klar til servering.
Velbekomme!
Ingen kommentarer endnu