Eggnog

Fastelavnstønder

Opskrift på fastelavnstønder/ Træstammer i forklædning

Det skal du bruge:

Kagerester (gerne fra en chokoladekage)
Romessens
Mandelessens
3-4 spsk. Hindbærmarmelade
250 g. Original marcipan
Lidt formelis til udruldning af marcipan
50 g. Sort marcipan
150 g. Overtrækschokolade
Evt. kakaopulver hvis kageresterne ikke er fra en chokoladekage eller hvis du ønsker ekstra

 

Sådan gør du:
I en skål blandes kagerester og hindbærmarmelade og piskes med en elpisker (hvis du ønsker at tilsætte kakaopulver, skal det også i nu).
Herefter smages der til med mandel og romessens. Tag heller lidt i af gangen, end at komme for meget i – den kan være svær at komme ud af, hvis du har tilføjet for meget smag. Rør nu kagen sammen igen, til massen er jævn. Form nu med dine hænder, små tønder af kagen – ca. 1 spsk. kage til hver tønde.
Når der ikke er mere kage, og alle tønderne er formet, laves nu marcipanbåndet til tønderne. Drys dit bord med flormelis, og rul marcipanen ud herpå. Mål nu med en af dine tønder, så du kender bredden og længden på dit marcipanbånd. Skær ud og rold omkring kagetønden. Dette gentages ved alle tønder. Smelt nu din overtrækschokolade, og dyp enderne af dine tønder heri – tag en ende af gangen og lad tørre inden du dypper den anden ende. Gentag til alle tønder har fået chokolade på. Med en kniv eller marcipanværktøj laves nu brædderne på tønderne. Af den sorte marcipan laves katte og masker (og hvad du ellers kan finde på), og sættes fast på tønden evt. med en klat overtrækchokolade for at kunne holde bedre.

Velbekomme!

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Eggnog