Gulerodsmuffins
Fillosophie
Opskrift til ca. 15 stk.
Det skal du bruge:
Muffins
- 3 gulerødder (mellem/ stor)
- 150 g. blødt smør
- 80 g. sukker
- 120 g. brun farin
- 4 æg
- 150 g. hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. kanel
- 0.5 tsk. salt
- 0.5 tsk. kardemomme
Topping
- 1 pakke flødeost
- 250 ml. piskefløde
- 50-100 g. flormelis
Øvrige
- Hakkede hasselnødder
- Hornvioler
Sådan gør du (muffins): Riv gulerødderne på et rivejern. Rør sukker, brun farin og smør sammen til en luftig masse med elpisker. Tilsæt æg – et ad gangen og pisk godt mellem æggene kommes i. Tilføj nu mel, kanel, salt, bagepulver og kardemomme.
Bag kagerne i muffinforme i ca. 20 min. Ved 175 grader – hold øje med dem undervejs.
Når kagerne er færdige tages de ud og køles helt af inden der arbejdes videre med dem
Sådan gør du (topping): Pisk flødeosten, vanilje og flormelis til en luftig creme. Stil den på køl til den skal bruges.
Når kagerne er kølet af, tilføjes toppingen. Smør et lille lag på hver muffin og pynt med hakkede hasselnødder og hornvioler.
Velbekomme!
Ingen kommentarer endnu