Oreo cheesecake a la Sophie
Mange af mine søde følgere på min Instagram har spurgt til en opskrift på mine små oreo- desserter, og den vil jeg da da rigtig gerne dele med jer!
Oreo cheesecake a la Sophie – 6 små portioner
Det skal du bruge:
Bunden:
- 0.5 pakke digestive
- 50 g smør
- 75 g mørk chokolade ( 75 %)
Midten:
- 1.5 pakke Oreo’s
- Chokolade sovs
Øverste lag:
- 1.5 pak philadelphia
- 0.5 L fløde
- 50 g flormelis
- 3 tsk vaniljesukker
- 6 oreos til pynt
Fremgangsmåde:
Bunden: Digestive knuses til krummer (brug stavblender eller normalblender). Smørret smeltes sammen med den mørke chokolade, og hældes over i de knuste digestive – bland det godt sammen så alle krummerne får chokolade. Bunden lægges i glasset (ca 1.5 spsk. til hver i hvert glas) og bankes forsigtig flad.
Midten: Herefter puttes et tyndt lag chokoladesovs (tube-chokoladesovs – bruges bl.a. til isdesserter) over kiksebunden. Den 1.5 pakke oreos knuses groft og lægges på chokolade-sovselaget.
Øverste lag: philadelphiaen røres sammen med flormelisen til blandingen bliver jævn og glat. Herefter piskes 0.5 l fløde, og vendes forsigtigt i philadelphia/ flormelis blandingen, sammen med 3 tsk. vaniljesukker. Den færdige blanding kommes oven på de grov-knuste oros (ca 2-3 spsk til hver glas). Når alle glas er fyldte kommes en oreo på hver dessert – knuste oreos ville også se lækkert ud !
Velbekomme!
Bonus info: De små glas er fra Blomsterbergs. Jeg synes de er så gode både som små grøntsagsskåle til aftensmaden, men også til desserter som her! Glassene kan købes her til næsten ingen penge, og kan også købes i fysisk butik – eks. imerco, inspiration mfl.
Vanvittigt lækre billeder!