Glutenfri mandelkage med hindbærmousse

Oreo cupcakes

14045400_10209931555909761_1160518930_o

Opskrift på oreo cupcakes ca. 12 stk.

Det skal du bruge:

Kagen:

  • 200 g. sukker
  • 2 æg
  • 2 dl. mælk
  • 2 spsk. vaniljesukker
  • 2-3 spsk. kakaopulver (med top)
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 knivspids salt
  • 80 g. smeltet smør
  • 200 g. mel
  • 15-20 (lidt grove) knuste oreos
  • Evt. lidt hakket mørk chokolade

Topping:

  • 60 g. blødt smør
  • 150-200 g. flormelis
  • 1-2 tsk. vaniljesukker
  • 100 g. flødeost (naturel)
  • 7 (fint knuste) oreos
  • Yderligere 12 hele oreos til pynt

 

Fremgangsmåde:

Rør sukker og æg sammen. Tilsæt herefter mælk, vaniljepulver, kakao, bagepulver og salt. Smelt smørret og bland det med de øvrige ingredienser. Tilsæt til sidst mel og knuste oreos (og evt. mørk chokolade). Rør til dejen er jævn. Put din kagedej i  nogle faste forme – så får man det bedste resultat, og undgår at kagen flyder ud, under bagning. Bag kagerne ved 180 grader i ca. 25 min. – hold øje med dem undervejs. Imens kagerne bager, kan du lave oreo toppingen. Bland blødt smør, flormelis, vaniljesukker, og flødeosten sammen,  med en elpisker. Tilføj til sidst de knuste oreos – vend dem i blandingen med en ske eller lign. Stil toppingen på køl til den skal bruges på kagerne. Når kagerne er færdige, er det vigtigt de køler helt af, før du begynder at pynte med toppingen, ellers smelter det, og resultatet bliver ikke så fint. Når kagerne er kølet helt af, kommes toppingen på – brug en sprøjtepose med tyl. Pynt yderligere med hele oreos, så det ser ekstra godt ud! Stil dem på køl indtil kagerne skal spises, så toppingen ikke står ude og smelter.

Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glutenfri mandelkage med hindbærmousse