Brombærsnitter

Glutenfri mandelkage med hindbærmousse

Super lækker og nem mandelkage med hindbærmousse. Evt. et godt alternativ til lagkagen for glutenallergikere.

13957540_10209897543419470_698917886_n

Det skal du bruge:

Bund:

  • 200 g. mandelmel
  • 200 g. sukker
  • 3 æg
  • 2 tsk. vaniljesukker

Mousse:

  • 0.5 l piskefløde
  • 250 g. frosne hindbær
  • 5 blade husblas
  • 100 g. flormelis

Topping:

  • Hindbær
  • Mandelflager
  • Evt. hvid chokolade

 

Fremgangsmåde:

Pisk sukker og æg sammen. Vend herefter mandelmelen i dejen. Bag bunden i en springform, med et stykke bagepapir i bunden – det er en god ide at klippe bagepapiret til så det passer til formen. Smør kanterne af springformen med smør eller kokosolie. Bag bunden ved 175 grader i ca. 30 min. – hold øje med den undervejs.

Imens kagebunden bager, laves hindbærmoussen. Kog de frosne hindbær op, og lad dem køle lidt af.  Imens du venter på at massen bliver afkølet, stilles husblassen i en skål vand (så vandet dækker pladerne) i ca 10 min. Når de kogte hindbær er afkølet (lunkne), og husblassen stået i vand, vendes husblassen sammen med hindbærene – rør til alle pladerne er opløst. Pisk 0.5 l fløde. Drys herefter flormelis i lidt af gangen – gerne med en si. Når al flormelissen er i, vendes hindbær/husblas blandingen forsigtigt med flødeskummen. Når moussen er jævn, stilles den i køleskabet i 20-30 min.

Når kagen er færdig tages den ud af ovnen, og køles helt af før du kan tilføje moussen. Når kagen er kølet helt af, og hindbærmoussen har stået på køl, er kagen klar til at blive pyntet. Smør hindbærmousse ud over hele kagen, og tilføj herefter den ønskede pynt på toppen. Jeg har brugt friske hindbær og mandelflager.

 

Velbekomme!

14002584_10209897579660376_1888602176_o

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brombærsnitter