Glutenfri mandelkage med hindbærmousse
Super lækker og nem mandelkage med hindbærmousse. Evt. et godt alternativ til lagkagen for glutenallergikere.
Det skal du bruge:
Bund:
- 200 g. mandelmel
- 200 g. sukker
- 3 æg
- 2 tsk. vaniljesukker
Mousse:
- 0.5 l piskefløde
- 250 g. frosne hindbær
- 5 blade husblas
- 100 g. flormelis
Topping:
- Hindbær
- Mandelflager
- Evt. hvid chokolade
Fremgangsmåde:
Pisk sukker og æg sammen. Vend herefter mandelmelen i dejen. Bag bunden i en springform, med et stykke bagepapir i bunden – det er en god ide at klippe bagepapiret til så det passer til formen. Smør kanterne af springformen med smør eller kokosolie. Bag bunden ved 175 grader i ca. 30 min. – hold øje med den undervejs.
Imens kagebunden bager, laves hindbærmoussen. Kog de frosne hindbær op, og lad dem køle lidt af. Imens du venter på at massen bliver afkølet, stilles husblassen i en skål vand (så vandet dækker pladerne) i ca 10 min. Når de kogte hindbær er afkølet (lunkne), og husblassen stået i vand, vendes husblassen sammen med hindbærene – rør til alle pladerne er opløst. Pisk 0.5 l fløde. Drys herefter flormelis i lidt af gangen – gerne med en si. Når al flormelissen er i, vendes hindbær/husblas blandingen forsigtigt med flødeskummen. Når moussen er jævn, stilles den i køleskabet i 20-30 min.
Når kagen er færdig tages den ud af ovnen, og køles helt af før du kan tilføje moussen. Når kagen er kølet helt af, og hindbærmoussen har stået på køl, er kagen klar til at blive pyntet. Smør hindbærmousse ud over hele kagen, og tilføj herefter den ønskede pynt på toppen. Jeg har brugt friske hindbær og mandelflager.
Velbekomme!
Ingen kommentarer endnu