Juleboller

Nytårsdessert

Champagne gelé og mousse

Det skal du bruge:

  • 1 flaske champagne eller Asti
  • 5 dl. Sukker
  • 5 dl. Fløde
  • 7 plader husblas
  • Elfenbensfarvet chokoladekugler fra specialmoment
  • Sølvstøv fra Mill & Mortar

Sådan gør du:

Kog champagnen og sukker langsomt op, til sukkeret er opløst. Kom husblas i koldt vand i ca. 15 min. Lad champagnen køle af til den er fingervarm. Pisk fløden let ? den må ikke piskes for meget ? hellere lidt for flydende end for stiv. Hæld champagnen op i to skåle ? lidt mere i den ene end den anden. Vrid nu 5 plader husblas fri for vand, og rør det sammen i den skål med mest champagne i. Fordel (hvad der bliver til champagnegeleen) i 6 champagneglas, og stil dem på køl i ca. 3 timer.

I den anden skål med champagne, kommes de resterende 2 plader husblas. Nu røres først 2 spsk. Af den meget let-pisket flødeskum i, og herefter hældes den resterende flødeskum i. Stil (hvad der bliver til champagnemousse) på køl, til din champagnegele har sat sig. Når champagnegeleen har sat sig, piskes champagnemoussen let op, og sprøjtes med en sprøjtepose, ovenpå champagnegeleen. Lad moussen sætte sig (ca. 1.5 time). Når Moussen har sat sig er det tid til pynt. Jeg har pyntet med sukker-overtrukket chokoladekugler og sølvglimmer, men andet kan også sagtens bruges ? kun fantasien sætter grænser.

Rigtig godt nytår, og velbekomme!

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Juleboller