Fastelavnsboller med Marcipancreme
Opskrift (6 stk.)
Det skal du bruge (bolle)
- 1.5 dl. mælk
- 25 g. gær
- 35 g. sukker
- 1 knivspids salt
- 0.5 tsk. kardemomme
- 1 tsk. vaniljesukker
- 50 g. smeltet smør
- 230 g. hvedemel
- 1 æg til pensling
- Mandelflager
Sådan gør du:
Varm mælken til lige under kogepunktet og rør herefter gæren ud heri. Bland de øvrige ingredienser i, til dejen er jævn. Ælt dejen så den er glat og smidig. Lad dejen hæve i 30 min. med et viskestykke over et lunt sted. Når dejen er færdig med at hæve, formes nu 6 lige store boller. Kom bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad nu bollerne efterhæve i yderligere 30 min. Når bollerne er færdighævet pensles bollerne med et sammenpisket æg. Drys bollerne med mandelflager. Bag bollerne i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min og til de er gyldne.
Det skal du bruge (creme)
- 3 plader husblas
- 300 ml. piskefløde
- 2 spsk. vaniljesukker
- 50 g. flormelis
- 100 g. fintrevet marcipan fra Peter Beier
Sådan gør du:
Kom 3 plader husblas i en skål med rigelig koldt vand i 15 min. Varm 100 ml. fløde og vaniljesukker til vaniljesukkeret er smeltet. Lad det køle af til fingervarme. Pisk nu 200 ml. fløde til flødeskum. Si nu flormelis i og vend det sammen. Vrid nu din husblas for vand og bland det med den fingervarme vaniljefløde. Vend det nu forsigtigt med med den piskede flødeskum, og stil det på køl i 3 min. Når cremen har sat sig efter de 30 min. piskes den op sammen med den fintrevet marcipan.
Skær nu bollerne over. Kom cremen i en sprøjtepose med den tyl du ønsker, og sprøjt marcipancremen på den nederste del af bollen. Kom nu toppen af bollen på. Drys evt. med flormelis.
Velbekomme!
Ingen kommentarer endnu