Honninghjerter

Juleboller

Opskrift på Juleboller

Det skal du bruge ca. 15 stk:

  • 50 g. gær
  • 5 dl. lunken vand
  • 2 æg
  • 2 spsk. Sukker
  • 1 spsk. Vaniljesukker
  • 1 tsk. Salt
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • Smeltet smør
  • 550 g. hvedemel fra finax

Derudover:

  • 1 æg til pensling
  • Kanelsukker
  • Hakkede hasselnødder

Sådan gør du:

Rør gær og det lunkne vand sammen. Tilsæt herefter æg, sukker, vaniljesukker, salt, kardemomme, og det smeltede smør, og rør ingredienserne sammen. Tilsæt nu mel lidt af gangen (Dejen skal være smidig, så hellere være lidt forsigtig med melet, så bollerne ikke bliver tørre).  Ælt gerne dejen i maskine, og ellers med hænderne til dejen er glat og fortsat smidig. Kom dejen i en skål, og stil den til hævning et lunt sted med et viskestykke over, i ca. 40 min.

Når dejen er hævet færdig formes 15 boller. Placer bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne efterhæve under viskestykke i ca. 30 min. Når bollerne er efterhævet pensles de med et sammenpisket æg. Drys herefter med kanelsukker og hakkede hasselnødder.

Bag bollerne i ovnen ved 200 grader i 10-15 min. Nyd dem gerne lune og med smør til J

Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Honninghjerter