Bløde hjerter

Påske Cheesecake

30221463_10215615023552900_3897271517871865856_n

Opskrift på cheesecake med citronblomme

Opskriften er til 6 cheesecakes i små serveringsskåle fra Blomsterbergs.

Det skal du bruge (citronblomme)

  • 1 æg
  • saften fra 2 citroner
  • 1 lille tsk. revet citronskal fra en økologisk citron
  • 3/4 dl. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker med top
  • 2 plader husblas

Sådan gør du: Kom 2 plader husblas i en skål med koldt vand, og lad det stå i 10 min. Varm citronsaft, citronskal, vaniljesukker og sukker i en gryde ved lav varme til sukkeret er smeltet. Tilføj nu æg og pisk til massen begynder at tykne. Det er vigtigt at du tager det af varmen lige så snart du kan mærke cremen tykner. Si nu cremen, så citronskal bliver siet fra. Vrid nu husblassen for vand, og bland det med den lune citroncreme. Kom nu citroncremen i en halvkulgle (ø4 cm) silikoneform. (Tip – skul undersiden af din silikoneform med varmt vand inden cremen kommes i formen – så slipper den bedre når du skal have dem ud af formen igen). Stil halvkuglerne på frys i ca. 3 timer før du kan arbejde videre med dem.

 

Det skal du bruge (cheesecake)

  • 250 ml. piskefløde
  • 1 pakke flødeost naturel
  • ca. 50 g. flormelis (smag til alt efter hvor sød du ønsker den)
  • 7 digestive kiks
  • 1 spsk. smør

Sådan gør du:  Smelt smør i en gryde ved lav varme. Imens knuses digestive kiks – du kan bruge en minihakker eller knuse det i en frysepose med en kagerulle. Kom kiksekrummerne i en skål. Når smørret er smeltet, hældes det over kiksen og blandes sammen. Kom ca. 2 tsk. kiks i hver serveringsskål – tryk det godt sammen når det kommes i skålene. Stil skålene på køl til kiksen er kølet og har sat sig. Pisk flødeskummen. Si herefter flormelis i flødeskummen og vend det  heri. Pisk nu flødeosten i,  til massen er ensartet.Når skålene med kiksebunden har været på køl et stykke tid, kan du nu samle din cheesecake. Kom ca. 2 spsk. cheesecake oven på din kikesbund. Tag nu dine citronhalvkugler (citronblommer) ud af fryseren og placer dem i cheesecaken.

Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bløde hjerter