Påske Cheesecake

Citronfromage med et twist

28782993_10215331605707631_8817540383782207488_n28783539_10215331605627629_6740247582414471168_n 28661121_10215331605947637_3343838511898820608_n

 

Opskrift på Citronfromage med et twist (ca. 6 dessertglas).

Sol, varme og blå himmel er på vej, og en denne citronfromage med et twist, er en super lækker og frisk dessert, passer perfekt til det dejlige forårsvejr!

 

Det skal du bruge (fromage)

  • 3 æggehvider
  • 3 æggeblommer
  • 80 g. sukker
  • 1 dl. Citronsaft
  • 5 spsk. Revet citronskal
  • 2 dl. Piskefløde
  • 4 plader husblas
  • 1 dl. Piskefløde (Flødeskum til pynt)

Sådan gør du: Kom husblassen i en skål med rigeligt koldt vand i ca. 15 min. Pisk nu æggeblommer og sukker sammen med en elpisker, til en luftig æggesnaps. Sørg for at æggesnapsen er pisket så grundigt, at der ikke er sukkerkorn tilbage. Varm nu citronsaften i en gryde, til lige under kogepunktet. Når citronsaften er fingervarm, vrides husblassen for vand, og røres i citronsaften. Hæld nu forsigtigt citronsaften i æggesnapsen, mens der igen piskes med elpisker. Tilsæt nu revet citronskal. Pisk i en anden skål fløden til flødeskum, og vend det forsigtigt i husblasblandingen. I en 3 skål piskes æggehviderne helt stive, og vendes forsigtigt i flødeskumsblandingen. Kom fromagen i en sprøjtepose, og sprøjt det i dine dessertglas. Stil fromagen på køl i ca.2- 3 timer, til den har sat sig. Imens laves lemoncurden.

Det skal du bruge (lemoncurd)

  • 3 æg
  • 1 dl. Citronsaft
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 100 g. sukker
  • 2 tsk. revet citronskal
  • 55 g. smør

Sådan gør du: pisk æg, citronsaft, vaniljesukker og sukker sammen i en gryde, og varm det op ved lav/mellem varme til det tykner (det må ikke koge). Rør nu citronskal og smør i. Pisk nu fortsat til curden tykner (ca. 10 min). Si nu din lemocurd, så citronskallen bliver sorteret fra. Den nu siet curd køles helt af, og bliver efterfølgende sat på glas til det skal bruges.

Når citronfromagen har sat sig, smørers forsigtigt et lag lemoncurd på toppen (ca. 2 tsk. til hver dessertglas). Pynt yderligere med flødeskum, chokoladekugler og spiselige blomster (evt. hornvioler som vist).
Velbekomme!

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Påske Cheesecake