Sund hindbæris

Onsdagssnegl

s2

Det bagværk jeg elsker allermest er kanelsnegle, og hvis ikke det var fordi det ikke er godt for min krop, ville jeg sagtens kunne spise dem hver dag, uden at blive træt af dem. Men en lille onsdagssnegl en gang imellem skader ikke. Jeg har eksperimenteret med en masse opskrifter gennem mange år, og taget elementer jeg bedst har kunne lide fra hver af opskrifterne, og er nu kommet frem til  min egen jeg er helt vild med!

Onsdagssnegl – ca. 20 stk.

Det skal du bruge:

Dej

  • 300 g. hvedemel
  • 1.5 dl. lunkent vand
  • 25 g. gær
  • 1  tsk. groft salt 150 g. smeltet smør
  • 2 spsk. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker

Remonce

  • 100 g. brun farin
  • 200 g. blødt smør
  • 3 spsk. kanel
  • 3 tsk. sukker
  • 1 spsk. knuste mandler

Gasur:

  • 100-150 g. flormelis
  • Lidt vand
  • Evt. 1 tsk. mandelessens, romessens eller hindbæressens
  • Krymmel

Fremgangsmåde:

Bland lunkent vand og gær sammen, til gæren er opløst. Tilsæt herefter salt, sukker og vaniljesukker. Tilsæt mel og smelt smørret. Ælt dejen godt, og lad den hæve i 30 min.

Imens dejen hæver, laves remoncen. Bland brun farin, blødt smør, kanel og sukker til blandingen bliver jævn og cremet. Knus mandlerne i en stavblender og bland dem i remoncen.

Når dejen er hævet færdig rulles den flad, og remoncen smørres ud på hele dejen. Rul herefter dejen sammen som en roulade. Skær ca 20 stykker ud af “rouladen”, og læg dem på et stykke bagepapir (hvis du vil have mere form på dine snegle, samt højde, kan de bages i muffin-forme). Lad sneglene efterhæve i 20 min. Når sneglene er hævet færdig, bages de i ovnen på 180-200 gader, i ca. 15 minutter. Når de er færdige tages de ud, og køles af før glasuren kan kommes på. Imens sneglene køles af, kan du lave glasuren. Put flormelis i en skål, sammen med en lille smule vand, og rør det sammen – hvis du vælger at bruge en aroma/ essens skal du holde igen med vandet, da essensen også er flydende. og er med til at fortynde glasuren. Når kanelsneglene er afkølet er de klar til at blive pyntet, med glasur og krymmel.

Velbekomme!

Tip: Jeg synes det er sjovt at eksperimentere med glasuren. Jeg bruger en masse forskellige aromaer/ essenser som giver glasuren en ekstra lækker smag!

sn2

2

  • troldemor

    prøv at tjekke kanelsnurre fra meyer de er gode og er sikker på der er lidt tips derfra du kan tilføje. tror jeg lige vil prøve din opskrift de lyder gode

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sund hindbæris