Chokoladegifler
Opskrift på Chokoladegifler
Det skal du bruge (Dej):
- 2 dl mælk
- 50 g gær
- 100 g blødt smør
- 2 æg
- ½ tsk salt
- 50 g sukker
- Ca. 500 g hvedemel
- 1 æg til pensling
Sådan gør du:
Lun mælken i en gryde og rør gæren ud heri. Tilsæt halvdelen af melet og rør det sammen. Mælk, smør, æg, salt, sukker, og det resterende mel kommes i og dejen æltes nu sammen. Ælt den i et godt stykke tid, til dejen er smidig og blank – den må altså ikke blive tør – så får du nogle kedelige gifler. Lad dejen til hæve et lunt sted i 30 min. Imens du venter kan du lave remoncen.
Det skal du bruge (Remonce):
- 100 g smør
- 3 spsk kakao
- 5 spsk brun farin
- 50 g revet marcipan
Sådan gør du: Rør først smør og brun farin sammen i en skål. tilsæt herefter de øvrige ingredienser. Når din dej er hævet færdig rulles dejen ud og remocen smøres ud. Rul dejen sammen til en roulade. Skær nu i mindre stykker (som du ønsker størrelsen på dine gifler). Giflerne pensles med æg. Bag giflerne i ovnen ved 200 grader normal ovn i ca 15 min.
Pynt:
- Chokoladeglasur
- Grønne skovsyre
- Hakket pistacie
Jeg har pyntet mine gifler med chokoladeglasur, grønne skovsyre samt hakket pistacie, men det er jo kun fantasien der sætter grænser 🙂
Velbekomme!
Ingen kommentarer endnu