Brombærsnitter
Jeg ELSKER bær, og ELSKER bær i mine kager. Synes blandt andet disse brombærsnitter smager helt fantastisk. De kan selvfølgelig også laves med hindbær, jordær, eller hvad man ellers lige er til.
Opskrift på brombærsnitter ca. 12 stk.
Det skal du bruge:
Dej:
- 200 g. blødt smør
- 300-400 g. hvedemel
- Kornene fra 1 vaniljestang
- 1 lille spsk. sukker
- 150 g. flormelis
- 1 æg
- Evt. lidt revet citronskal
Fyld:
- Brombærmarmelade
Pynt:
- Flormelis
- Brombær
Fremgangsmåde:
Bland smør, mel, sukker, æg og flormelis sammen – gem dog lidt flormelis og bland det med kornene fra vaniljestangen, og rør det sammen med resten af dejen, så dejen bliver jævn og fin. Tilsæt nu lidt citronskal (kan undlades), og ælt det ind i dejen. Stil dejen i køleskabet, og lad den hvile i 30-40 min. Når dejen har kølet, tages den ud og rulles flad. Brug den udstikker du ønsker dine brombærsnitter skal have form som. Bag kagerne i ovnen på 180 grader i ca. 15-20 min. – hold dog øje med dem undervejs. Når kagerne er færdige med at bage, tages de ud og køles helt af før brombærmarmeladen smørres mellem to kager. Når alle kagerne er lagt sammen med marmeladen stilles de på køl igen, så marmeladen sætter sig (ca 15 min.). Når Marmeladen har sat sig, kan brombærsnitterne pyntes. Jeg har valgt at pynte dem med glasur og brombær, men det er selvfølgelig op til dig, hvad du har lyst til at pynte dine snitter med. Lad glasuren størkne, og så er der serveret.
Velbekomme!
Ingen kommentarer endnu