Sommerens favorit salater

Sund hindbæris

h2Vejr-udsigten har lovet sol i løbet af den næste uges tid, og når solen skinner og det er varmt, er det lækkert med en lille is. Her er mit bud på en lækker, nem, sund sommer-is, til det forhåbentlige fortsat kommende sommer-vejr!

Det skal du bruge:

  • 1 pose frosne hindbær
  • 1 plade mørk chokolade (75%)
  • Frysetørret hindbær
  • isforme
  • ispinde

Fremgangsmåde:
Kog de frosne hindbærene – Dette foretrækker jeg at gøre med alle frosne bær (hvis det er muligt uden at ødeægge retten), da jeg vil undgå bakterier. Når hindbærene er kogt og blevet til en flydende masse, køles de af. Når massen er kølet af, puttes den i isformene, og ispindene sættes i. Lad isene stå i fryseren natten over, så de når at blive helt frosne. Når isene er frosne, tages de ud af fryseren. Lad dem stå og tø lidt, inden de kan tages ud af formene. Imens du venter på at isene kan slippe formene, koges 1 plade mørk chokolade over vandbad. Når chokoladen er smeltet puttes den i en sprøjtepose, hvor der klippes et lille hul, så du kan lave mønster på dine is (se billede for inspiration). Isene er nu klar til at tages ud af formene. Tag et spækbræt (eller noget andet fladt der kan ligge i fryseren), med et stykke bagepapir på, som isene kan ligge på. Tag isene ud af isformene, læg dem på spækbrættet med bagepapir på, og prøjt det mønster du ønsker på dine is. Drys til sidst lidt frysetørret hindbær på toppen (mest for syns skyld, og kan undlades). Isene opbevares på spækbrættet i fryseren, hvis ikke de spises med det samme.

Velbekomme!

Tip: Isformene jeg bruger er kønt i Føtex, og kan også købes i mange andre dagligvarebutikker, hobbyforretninger mv. Og ispindene jeg bruger er fra søstrene grene. De frysetørret hindbær kan også købes i de fleste dagligvarebutikker, men er som isformene også købt i Føtex.

2

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommerens favorit salater