Hyldeblomstsaft

Jordbær/rabarberis med ruby overtræk

Opskrift på jordbær/rabarber is med ruby chokolade (ca. 8 stk.) 

Det skal du bruge:

  • 500 ml. piskefløde
  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • ca. 150 g. blandet rabarber og jordbær
  • 1 spsk. sukker
  • 400 g. Ruby chokolade fra Peter Beier chokolade eller Odense Marceipan
  • Solbærdust fra mill&mortar

Sådan gør du:

Kog jordbær, rabarber og sukker op i en gryde ved mellem varme. Når jordbær og rabarber er kogt op, blendes de kort med en stavblender. Lad  jordbær/rabarberkompotten køle af inden du arbejder videre med dem. Pisk nu fløden til flødeskum. Imens røres kondenseret mælk og vaniljesukker sammen. Vend flødeskum og kondenseret mælk sammen. Hæld nu jordbær/rabarberkompotten i, og vend til massen er jævn. Isen hældes nu i forme, ispinde bliver sat i og stilles på frys i mindst 3 timer (jeg har brugt silikoneforme da jeg synes de er nemmest at arbejde med – andre forme kan også bruges) . Når dine is er klar kan de nu overtrækkes med chokolade. Smelt ruby chokoladen over vandbad. Når chokoladen er smeltet, røres solbærdusten i. Dyp nu ispindene i chokoladen, og lad dem tørre på et stukke bagepapir.  Når chokoladen er størknet er de klar til servering.

Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hyldeblomstsaft