Chokoladebombe

Karamelslikkepinde

Dette indlæg indeholder reklame /Kähler Design / Odense Marcipan Opskrift på karamelslikkepinde med chokolade/mandel overtræk

Det skal du bruge:

  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 110 g. smør
  • 170 g. sukker
  • 30 g. honning
  • 0.5 tsk. Salt
  • Hakkede mandler
  • 300 g. overtrækschokolade fra Odense Marcipan
  • Slikkepinde-pinde fra Odense Marcipan

Sådan gør du:

Rør kondenseret mælk, smør, sukker, honning og salt sammen, og smelt det i en gryde ved lav varme. Når massen er smeltet skrues der op til mellemvarme, og massen koger under konstantomrøring i 15-20 min. Når karamellen er færdig kommes den i en form beklædt med bagepapir i ca. 20 min.

Når karamellen har sat sig en smule er den klar. Tag den ud og skær den i mindre stykker (i størrelser som du ønsker dine slikkepinde. Nu smeltes overtrækschokoladen over vandbad. Del chokoladen i to skåle – en skål med lidt mere i end den anden. Den chokolade med mest i forbliver ren, og den anden røres der mandelstykker i.
Form nu karamellen til en rund klump i hånden, og tryk den lidt flad. Stik nu pinden i, og dyp karamellen i chokoladen. Først i den rene, og herefter i den med mandler. Lad slikkepindene tørre på et stykke bagepapir.

Når alle slikkepindene er færdige kommed de på køl i ca. 15 min, og så er de klar til servering.

Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokoladebombe