Karamelslikkepinde
Dette indlæg indeholder reklame /Kähler Design / Odense Marcipan Opskrift på karamelslikkepinde med chokolade/mandel overtræk
Det skal du bruge:
- 1 dåse kondenseret mælk
- 110 g. smør
- 170 g. sukker
- 30 g. honning
- 0.5 tsk. Salt
- Hakkede mandler
- 300 g. overtrækschokolade fra Odense Marcipan
- Slikkepinde-pinde fra Odense Marcipan
Sådan gør du:
Rør kondenseret mælk, smør, sukker, honning og salt sammen, og smelt det i en gryde ved lav varme. Når massen er smeltet skrues der op til mellemvarme, og massen koger under konstantomrøring i 15-20 min. Når karamellen er færdig kommes den i en form beklædt med bagepapir i ca. 20 min.
Når karamellen har sat sig en smule er den klar. Tag den ud og skær den i mindre stykker (i størrelser som du ønsker dine slikkepinde. Nu smeltes overtrækschokoladen over vandbad. Del chokoladen i to skåle – en skål med lidt mere i end den anden. Den chokolade med mest i forbliver ren, og den anden røres der mandelstykker i.
Form nu karamellen til en rund klump i hånden, og tryk den lidt flad. Stik nu pinden i, og dyp karamellen i chokoladen. Først i den rene, og herefter i den med mandler. Lad slikkepindene tørre på et stykke bagepapir.
Når alle slikkepindene er færdige kommed de på køl i ca. 15 min, og så er de klar til servering.
Velbekomme!
Ingen kommentarer endnu