Chokoladegifler

Små Jordbærtærter

 

Opskrift på Små Jordbærtærter

Det skal du bruge (Mørdej):

  • 0.5 vaniljestang
  • 40 g flormelis
  • 60 g smør
  • 20 g mandelmel
  • 130 g mel
  • 0.5 æg
  • En knivspids salt

Sådan gør du: Skrab kornene ud af vaniljestangen det med en lille smile flormelis til kornene er jævnt fordelt i melissen. Rør vanilje, flormelis, smør, mel, æg og salt sammen til dejen er ensartet. Dejen sættes på køl i en halv time. Når dejen er har været på køl i 30 min Rulles dejen. Tænd ovnen på 175 grader. Jeg har brugt et klar der passede til den bageform jeg ville bage kagerne i (i dette tilfælde muffinforme af gummi). Udstil de runde forme og placer dem forsigtigt i formene. Stik huller i bunden med en gaffel.

Det skal du bruge (Marcipanfyld):

  • 100 g marcipan
  • 75 g sukker
  • 50 g blødt smør

Sådan gør du: Ælt marcipan, sukker og smør til en jævn masse. Tilsæt æg og pisk luftig massen så den bliver luftig. Fyld massen i tærteformene (næsten helt om til kanten, undlad et par mm). Bag dem midt i ovnen ved de 175 grader i 20-30 min. Hold øje med dem undervejs. Når kagerne er færdige tages de ud og køles helt af før du arbejder videre med dem.

Det skal du bruge (Vaniljecreme):

  • 0.5 vaniljestang
  • 3 spsk sukker
  • 1 æg
  • 1.5 dl sødmælk
  • 1.5 spsk majsstivelse
  • 1/4 l fløde fløde
  • 1-2 tsk vaniljesukker

Sådan gør du: Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland med lidt sukker. Pisk vanilje, sukker og æg sammen med elpisker i en gryde. Tilsæt mælk og majsstivelse, og pisk det godt sammen med det andet. Bring vaniljecremen i kog under konstant omrøring. Når cremen tykner tages den af varmen. Sæt cremen på køl til den er helt kold (gerne i en ny skål). Pisk fløden til flødeskum sammen med de 1-2 tsk vaniljesukker. Når cremen er helt kold tages den ud og piskes igen luftig. Vend nu cremen forsigtigt med flødeskummen. Kom vaniljecremen i en sprøjtepose og sprøjt små toppe på bundene. Jeg har brugt en rund tylle men hvis du vil have ‘mønster’ kan du også sagtens bruge en med takker eller andet.

 

Pynt:

  • 1 bakke friske jordbær (skyllet, pillet og skåret i halve stykker)
  • Hakket pistacie
  • Grønne blomster fra en skovsyre-plante

Pynt til sidst med jordbær, pistacie og skovsyre (eller hvad hjertet ellers begærer)

Velbekomme!

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokoladegifler