Små Jordbærtærter
Opskrift på Små Jordbærtærter
Det skal du bruge (Mørdej):
- 0.5 vaniljestang
- 40 g flormelis
- 60 g smør
- 20 g mandelmel
- 130 g mel
- 0.5 æg
- En knivspids salt
Sådan gør du: Skrab kornene ud af vaniljestangen det med en lille smile flormelis til kornene er jævnt fordelt i melissen. Rør vanilje, flormelis, smør, mel, æg og salt sammen til dejen er ensartet. Dejen sættes på køl i en halv time. Når dejen er har været på køl i 30 min Rulles dejen. Tænd ovnen på 175 grader. Jeg har brugt et klar der passede til den bageform jeg ville bage kagerne i (i dette tilfælde muffinforme af gummi). Udstil de runde forme og placer dem forsigtigt i formene. Stik huller i bunden med en gaffel.
Det skal du bruge (Marcipanfyld):
- 100 g marcipan
- 75 g sukker
- 50 g blødt smør
Sådan gør du: Ælt marcipan, sukker og smør til en jævn masse. Tilsæt æg og pisk luftig massen så den bliver luftig. Fyld massen i tærteformene (næsten helt om til kanten, undlad et par mm). Bag dem midt i ovnen ved de 175 grader i 20-30 min. Hold øje med dem undervejs. Når kagerne er færdige tages de ud og køles helt af før du arbejder videre med dem.
Det skal du bruge (Vaniljecreme):
- 0.5 vaniljestang
- 3 spsk sukker
- 1 æg
- 1.5 dl sødmælk
- 1.5 spsk majsstivelse
- 1/4 l fløde fløde
- 1-2 tsk vaniljesukker
Sådan gør du: Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland med lidt sukker. Pisk vanilje, sukker og æg sammen med elpisker i en gryde. Tilsæt mælk og majsstivelse, og pisk det godt sammen med det andet. Bring vaniljecremen i kog under konstant omrøring. Når cremen tykner tages den af varmen. Sæt cremen på køl til den er helt kold (gerne i en ny skål). Pisk fløden til flødeskum sammen med de 1-2 tsk vaniljesukker. Når cremen er helt kold tages den ud og piskes igen luftig. Vend nu cremen forsigtigt med flødeskummen. Kom vaniljecremen i en sprøjtepose og sprøjt små toppe på bundene. Jeg har brugt en rund tylle men hvis du vil have ‘mønster’ kan du også sagtens bruge en med takker eller andet.
Pynt:
- 1 bakke friske jordbær (skyllet, pillet og skåret i halve stykker)
- Hakket pistacie
- Grønne blomster fra en skovsyre-plante
Pynt til sidst med jordbær, pistacie og skovsyre (eller hvad hjertet ellers begærer)
Velbekomme!
Ingen kommentarer endnu