Gluten og laktosefri citronmazarin med flamberet marengs
Opskrift på Citronmazarin med flamberet marengs
Antallet af diagnosticeringer for gluten og laktoseallergi stiger og stiger, og dette sætter desværre nogle begrænsninger for hvad du som allergiker må spise og ikke må spise. Vi lever heldigvis i dag i en tid hvor der findes et tons af gode alternative løsninger. Denne gluten og laktosefri citronmazarin med flamberet mareng, smager skønt, og kan nydes af allergikere såvel som ikke allergikere 🙂
Det skal du bruge (bund):
· 100 g. marcipan
· 100 g. smørbar fra Naturli’
· 80 g. sukker
· 2 æg
· 40 g. Amo glutenfrit mel
· 1 tsk. bagepulver
· 1 tsk. revet økologisk citronskal
Sådan gør du:
Riv marcipanen på et rivejern, og pisk det sammen med smør og sukker. Tilsæt nu et æg af gangen og pisk mellem hvert æg. Sigt mel og bagepulver i, og pisk endnu en gang. Til sidst tilsættes revet citronskal. Kom dejen i en springform hvor bunden er beklædt med bagepapir, og bag den i ovnen ved 175 grader i ca. 30 min. Når kagen er færdig, køles den helt af inden du arbejder videre med den.
Det skal du bruge (topping):
· 120 g. pasteuriserede æggehvider
· 160 g. flormelis
· Kobberbelagte chokoladekugler fra Special Moment
Pisk stuetempererede pasteuriserede æggehvider til en let skummende masse. Tilsæt nu flormelis og pisk til marengsen er helt stiv. Kom nu marengsen i en sprøjtepose med den tyl du ønsker, og lav dine rosetter oven på kagen (jeg starter udefra og arbejder mig ind mod midten). Flamber nu dine marengsrosetter med en gasbrænder, til de får en gylden overflade. Pynt yderligere med kobberbelagte chokoladekugler eller hvad dit hjerte ellers begære 🙂
Velbekomme!
Ingen kommentarer endnu