Semlor

Semlor med jordbærskum og pistacie

Det skal du bruge (boller) : 

2.5 dl. Sødmælk

80 g. smør

30 g. gær

70 g sukker

1 tsk. stødt kardemomme

2 tsk. vanillesukker

0.5 tsk. salt

Ca. 450 g hvedemel

1 æg til pensling

Det skal du bruge (skum + fyld)

  • 500 ml. piskefløde
  • 3 plader husblas
  • 400 g. frosne røde bær (jordbær, hindbær, ribs osv.)
  • 100 -150g. flormelis
  • Yderligere: Pistaciemasse fra Odense Marcipan
  • Flormelis

Sådan gør du:

Varm smør og mælk i en gryde på komfuret ved svag varme. Hæld det nu i en skål og smulder gær heri. Tilsæt sukker, kardemomme, vaniljesukker og salt, og rør rundt. Tilsæt herefter melet lidt af gangen – dejen må ikke blive for tør. Ælt dejen til den er jævn og glat, og stil den herefter til at hæve med et viskestykke over et lunt sted i 40 min. Når dejen er hævet, formes 9 boller. Kom bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve i 40 min. Når bollerne er færdige med at efterhæve, pensles de med et sammenpisket æg. Bag herefter bollerne i ovnen ved 225 grader i ca. 10 min. Lad bollerne køle helt af inden du arbejder videre med dem.

Nu skal du lave jordbærskummen. Kom husblassen i en skål med rigeligt koldt vand og lad det stå i 10 min. Kom nu dine jordbær i en gryde, og kog dem op til de er helt bløde. Når bærrene er kog op skal du nu si saften i en skål. Lad saften køle af til den er fingervarm. Imens piskes flødeskummen helt stiv. Vend nu flormelis heri. Når din saft er fingervarm, vrides husblas og røres i. Kom nu en spsk. Flødeskum ned i saften og rør. Vend nu alt saften i flødeskummen. Lad det stå på køl i ca. 30 min.

 

Skær nu en trekant i toppen af din afkølet bolle , og løft forsigtigt låget af. Tag lidt af bollen af låget, og udhul bollen lidt, så der er plads til fyld. Kom først pistaciemasse og erefter den færdige jordbærskum. Drys bollerne med flormelis, og så er de klar til servering.

Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Semlor