Granola
Granola er noget jeg ofte topper min skyr, eller chia pudding med. Det er en god måde at få lidt ekstra “bid” i sin mad, og så synes jeg bare det smager rigtig dejlig!
Gennem mange af mine opskrifter bruger jeg en del forskellige frø og nødder. Hvis man (som jeg selv tænkte i starten) ikke tror man kommer til at bruge alle de forskellige frø mm. og føler det er spild at købe ind hvis man “bare skal prøve at lave granola”, vil jeg blot informere om, at det er de samme frø og nødder der går igen i mange af opskrifterne jeg deler med jer, så hvis man følger med her på siden, og er klar på at eksperimentere, så bliver poserne helt sikkert hurtigt brugt op!
Granola til ca i portion morgenmad
Det skal du bruge:
- 10 g. mandler
- 10 g. solsikkefrø
- 10 g. hørfrø
- 10 g. græskarkerner
- 1 tsk honning
- 1 tsk kokosolie
Fremgangsmåde:
Bland alle ingredienserne på en lun stegepande. Sørg hele tiden for at vende blandingen, så det ikke brænder på. Når du fornemmer hele blandingen er blevet lun, skruer du kort op på høj varme, så granolen får den ristede effekt. Når granolaen er brunet er den klar.
Velbekomme!
Tip: Som skrevet elsker jeg at have tid til min morgenmad om morgenen, men i kan også sagtens lave granolaen dagen (eller flere dage) inden den skal spises – her vil jeg blot foreslå i laver granolaen i ovnen frem for på panden, da granola der laves på panden er mere “våd” i konsistensen, fremfor hvis du laver den i ovnen, bliver den mere “tør”, og opbevaringsvenlig.
[…] Hjemmelavet granola […]