Semlor
Opskrift på semlor ca. 10 stk.
Boller
2.5 dl. Sødmælk
80 g. smør
30 g. gær
70 g sukker
1 tsk. stødt kardemomme
2 tsk. vanillesukker
0.5 tsk. salt
Ca. 450 g hvedemel
1 æg til pensling
Nougatcreme
1 æg
2 dl. Sødmælk
3 tsk. maizena
3 tsk. sukker
125 g. nougat
Marcipanfyld
100 g. marcipan
Ca. 50 g. mandelflager
Vanilleskum
250 ml. fløde
Ca. 3 spsk. flormelis (evt. til om du ønsker den sødere)
2 spsk. Vanillesukker
Yderligere flormelis til pynt
Sådan gør du
Boller: Varm smør og mælk i en gryde på komfuret ved svag varme. Hæld det nu i en skål og smulder gær heri. Tilsæt sukker, kardemomme, vaniljesukker og salt, og rør rundt. Tilsæt herefter melet lidt af gangen – dejen må ikke blive for tør. Ælt dejen til den er jævn og glat, og stil den herefter til at hæve med et viskestykke over et lunt sted i 40 min. Når dejen er hævet, formes 9 boller. Kom bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve i 40 min. Når bollerne er færdige med at efterhæve, pensles de med et sammenpisket æg. Bag herefter bollerne i ovnen ved 225 grader i ca. 10 min. Lad bollerne køle helt af inden du arbejder videre med dem.
Nougatcreme: Rør æg, sødmælk, maizena og sukker sammen i en gryde og kog cremen op. Når cremen begynder at tykne, tilsættes nougat. Rør til cremen er jævn. Lad cremen køle helt af, inden du arbejder videre med den.
Marcipanfyld: Riv marcipanen groft på et rivejern og bland det med mandelflager.
Vanilleskum: Pisk flødeskummen til den næsten er færdigpisket. Tilsæt herefter flormelis og vanillesukker og pisk igen til flødeskummen er klar. Skær nu en trekant i toppen af bollen, og løft forsigtigt låget af. Tag lidt af bollen af låget, og udhul bollen lidt, så der er plads til fyld. Kom først nougatcremen i, herefter marcipan/mandel blandingen, og top til slut med flødeskum, sprøjtet med en sprøjtepose og hakket tyl. Drys bollerne med flormelis inden servering.
Velbekomme!
Ingen kommentarer endnu