Chia pudding med et twist

Sommerens favorit salater

Jeg elsker at lave mad. Lige som jeg elsker at gå at nusse om mine kager når jeg bager, ligeså meget elsker jeg at gøre noget ud af min mad, både smags og udseendemæssigt. Her er 3 af mine sommer-salats-favoritter, jeg ofte spiser til aftensmad, som er hurtige og nemme at lave.

13692317_10209690558964988_61199224_o1) Kartoffelsalat

Det skal du bruge:

  • Små kartofler
  • 1 bundt persille
  • 1 spsk. olie til stegning
  • Rødløg
  • Hjertesalat
  • Ærter
  • Blåbær
  • Agurk

Fremgangsmåde:

Kog kartoflerne (ca 15-20 min.) Imens kartoflerne koger, skylles og hakkes grøntsagerne og bærene.  Når kartoflerne er kogt færdige, puttes de på en varm med olie og steges heri. Når kartoflerne er “brunet”, tages de af panden, og den hakkede persille drysses på kartoflerne og vendes på den stadig varme panden. Som tilbehør spiser jeg gerne kyllingefrikadeller (bestående af hakket kyllingekød med persille og mandler).


2) Kyllingesalat

Det skal du bruge:

  • Spinat-salat
  • Gulerødder
  • Blåbær
  • Brombær
  • Mandler
  • Kyllingefileter
  • 1 spsk olie til stegning

Fremgangsmåde:

Steg kyllingefileterne i olie. Vend dem hele tiden, så du er sikker på at de er gennemstegt. Imens kyllingerne steges skylles spinaten og bærene, mandlerne hakkes groft, og gulerødderne skrælles og snittes i stænger. Steg gulerøds-stængerne kort i olie på en varm pande, sammen med en knivspids salt. Det er vigtigt at gulerødderne ikke får for meget – de skal kun lige ned og vende – ca 5 min. Når kyllingerne er færdige tages de af panden og de hakkede mandler kommer nu op og brunes i kyllingesaften på panden – tilføj lidt salt. Husk hele tiden at vende mandlerne så de ikke brænder på – det gør de nemt!
Når mandlerne er færdige anrettes salaten på eks. et fad, og så er maden klar.


3) Æblesalat

Det skal du bruge:

  • Æble
  • Granatæblekerner
  • Agurk
  • Iceberg salat
  • Ærter
  • Løg

Fremgangsmåde:
Skær æble, agurk, salat og løg i fine terne, og bland det sammen med ærter og granatæblekernerne. Denne salat er den nemmeste og hurtigste, og smager super lækkert. Jeg spiser den gerne sammen med kyllingefilet der er vendt i lidt honning og citronsaft.

Velbekomme!


Tip: Hvis man synes salaterne er for tørre i sig selv, kan man altid tilføje en dressing. Jeg laver gerne en paprikadressing bestående af: skyr, lidt ketchup, paprika og salt, eller en karrydressing bestående af: skyr, lidt sød sennep, karry og salt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chia pudding med et twist