Sund romkugle
Jeg er begyndt at elske dadler, og bruger dem ofte når jeg trænger til noget sødt. Det har efterhånden længe været populært med “dadelkugler” – som jeg også synes smager fantastisk, men med lidt ekstra eksperimentering, har jeg fundet en super lækker dadel-romkugle, jeg personligt er helt vild med!
Opskrift til ca. 20 stk. dadel-romkugler
Det skal du bruge:
- 23 friske dadler
- 5 spsk. kakaopulver
- 4-5 tsk. romessens (smag til undervejs hvid du ønsker mere eller mindre)
- Tilføj enten lidt appelsinsaft/ revet appelsinskal, havregryn eller kokos (eller andet) som en ekstra smag
- Kakaopulver, kokos og havregryn til at rulle romkuglerne i til sidst
Fremgangsmåde:
Blend 23 friske dadler i en blender – vær tålmodig, det kan godt tage lidt tid før blenderen har fået fat i dem alle. Tilføj romessens, og herefter kakaopulver – tilføj gerne mere end de 5 spsk. hvis du synes massen stadig er for klistret. Vælg mellem appelsin, havregryn eller kokos, eller lav evt. 3 små portioner ud af dadel-massen, så du får prøvet lidt af hvert. Rul nu romkuglerne i enten kakaopulver, kokos eller havregryn. Når kuglerne er færdige kan de både opbevares i køleskab og fryser.
Velbekomme!
Tip: Romkuglerne kan også laves med hasselnødder (eller anden nød), og spises sammen med is – det er super lækkert!
Ingen kommentarer endnu