Karameller med kanel

Honninghjerter

Opskrift på honninghjerter

Ingen rigtig jul uden honninghjerter! Disse honninghjerter er super nemme at lave, og så smager de bare skønt!

Ca. 9 stk. honninghjerter – det skal du bruge:

  • 1 tsk. potaske
  • 2 æggeblommer
  • 3 tsk. Kanel
  • 2 tsk. Nelliker
  • 0.5 tsk. Ingefær
  • 165 g. hvedemel fra Finax
  • 1 tsk. Revet økologisk appelsinskal
  • 165 g. honning
  • 150 g. mørk chokolade
  • 50 g. pasteuriseret æggehvide
  • Ca. 100 g. flormelis

Sådan gør du:

Rør potasken og æggeblommerne sammen. Rør herefter krydderierne og hvedemelet godt sammen. Tilføj herefter appelsinskal og honning og ælt dejen på en røremaskine til dejen er jævn. Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den være i køleskabet i et par dage. Du kan også nøjes med et par timer, hvis gæsterne er på trapperne 🙂

 

Når dejen har hvilet, rulles den ud ? drys med mel så dejen ikke sidder fast på bordet. Dejen skal være ca. 0.5 cm i tykkelsen. Udstik nu dejen med en hjerteudstikker, i den størrelse du ønsker dine hjerter. Læg hjerterne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hvile en halv til en hel time. Bag honninghjerterne ved 180 grader i ca. 6-8 minutter ? hold øje med dem.  Lad hjerterne køle helt af inden du arbejder videre med dem.

 

Smelt chokoladen over vandbad. Når chokoladen er smeltet dyppes den ene af honninghjertets sider i chokoladen (du kan også pensle chokoladen på hvis du synes det er nemmere). Når alle hjerter er overtrukket med chokolade, skal de tørre.

Imens chokoladen tørre kan du lave glasuren. Pisk æggehviden skummende. Tilføj herefter lidt flormelis af gangen, til glasuren begynder at stivne ? hvis du synes glasuren er for flydende kan du sagtens tilføje lidt mere flormelis. Kom nu glasuren i en sprøjtepose, og lav dit ønskede mønster på dine honninghjerter.

Glædelig jul og velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Karameller med kanel