Brunkager med orange

Jule Macarons

Julen er lige rundt om hjørnet, og det giver god anledning til julegodter i lange baner! Disse macarons er inspireret af den dejlige smag af honninghjerter, og egner sig perfekt til de mange skønne julearrangementer, vi går i møde 🙂

Det skal du bruge (macarons)

  • 100 g. æggehvider
  • 20 g. sukker
  • 100 g. mandler/ mandelmel
  • 200 g. flormelis
  • 20 g. kakao

Sådan gør du:

Pisk først æggehviderne hvide men ikke stive. Tilføj herefter sukker, og pisk til massen kun lige er blevet stiv. Hak mandlerne til mandelmel med en minihakker ? man kan også købe mandelmelet færdigt, jeg kan bare godt lide at der er lidt bid i mine macarons, som der bliver med det hjemmelavede. Bland nu mandelmel, flormelis og kakao sammen i en skål. Vend nu forsigtigt blandingen i de stive æggehvider, til dejen er jævn. Kom dejen i en sprøjtepose med en rund tyl, og fordel dejen på en bageplade, beklædt med bagepapir, så du har 24 macarons. Lad dem nu stå og hvile i 20-30 min.

Tip: jeg bruger en rund form til at tegne op på bagepapiret, så mine macarons bliver lige store.

Bag dine macarons i midten af ovnen ved 160 grader i ca. 15 min. Når de er færdige tages de ud, og køles helt af, inden du arbejder videre med dem.

Det skal du bruge (ganache)

  • 100 g. mørk chokolade
  • 1 dl. Fløde
  • 1 tsk. Kanel
  • 1 tsk. Nelliker
  • 1 knivspids ingefær

Hak din chokolade fint. Bland den hakkede chokolade med kanel, nelliker og ingefær. Kog herefter fløden op til lige under kogepunktet, og hæld det over chokoladen. Rør fra midten, til massen er jævn. Sæt den nu på køl, til ganachen har sat sig. Når ganachen har sat sig, tages den ud fra køl, og piskes op. Kom nu ganachen i en sprøjtepose med en rund tyl, og fordel en lille smule på 12 af dine macarons. Kom en macaron uden fyld, oven på og tryk forsigtigt. Pynt evt. med kakao på toppen af dine macarons, og så er de klar til servering.

Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brunkager med orange