Fastelavnssnegl med marcipan og creme
Opskrift på fastelavnssnegl med marcipan og creme (ca. 14 stk.)
Det skal du bruge (snegl)
- 80 g. smør
- 5 dl skummetmælk
- 1 dl. Fløde
- 25 g. gær
- 2 æg
- 50 g. sukker
- 2 tsk. kardemomme
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 tsk. salt
- 500 g. hvedemel
- 1 æg til pensling
Sådan gør du:
Kom mælk, fløde og smør i en gryde, og varm det op ved lav varme til smørret er smeltet. Opløs nu gæren heri. Pisk æg, sukker, kardemomme, vaniljesukker og salt sammen. Tilsæt nu mel lidt af gangen – Dejen må ikke blive for tør. Ælt nu dejen til den er glat og jævn. Lad dejen hæve i 1.5 time tildækket med et viskestykke et lunt sted.
Det skal du bruge (remonce)
- 100 g. stuetempereret smør
- 50 g. sukker
- 100 g. fintrevet marcipan fra Peter Beier
- 2 tsk. vaniljesukker
Sådan gør du:
Pisk alle ingredienserne sammen med en elpisker. Remoncen er nu klar til brug.
Når dejen er hævet færdig rulles den ud på et bord der er drysset med mel. Når dejen er rullet ud, smøres remoncen nu på. Når remoncen er smurt ud, rulles dejen som en roulade – rul den så stramt som muligt for at få det pæneste resultat. Når dejen er rullet færdig, skæres sneglene ud i ca. 5 cm tykkelse. Kom sneglene på et stykke bagepapir og lad dem hæve i 30 min.
Det skal du bruge (creme):
Hindbær:
- En god hindbærmarmelade
Vanilje + chokoladecreme:
- 5 dl. Fløde
- 1 dl. Skummetmælk
- 30 g. sukker
- 1 æg
- 2 spsk. Maizena
- 1 spsk. Vaniljesukker
- 2 tsk. kakaopulver fra Peter Beier
Sådan gør du: Bland fløde og mælk sammen. Halvdelen af mælken kommes i en gryde og varmes op til lige under kogepunktet, imens den anden halvdel bliver rørt sammen med sukker, æg, maizena og vaniljesukker. Når mælke/flødeblandingen er varmet røres maizenablandingen i, og cremen skal nu varmes op, under konstant omrøring. Cremen er færdig når den tykner. Del cremen op i to skåle. Den ene halvdel lader du være som den er, mens der i den anden halvdel nu kommes 2 tsk. kakaopulver i – rør til cremen er jævn. Lad nu cremen stå og køle af, til den er fingervarm.
Når sneglene er hævet færdig, og cremen er afkølet kan du nu arbejde videre. I sneglene trykker du nu midten ned, så der er plads til creme. Sprøjt nu med en sprøjtepose vaniljecreme, chokoladecreme og hindbærmarmelade i sneglene (i en mængde der ca. svare til hvad der kan være på en teske). Når alle snegle er fyldte, pensles de rundt om hvor der ikke er creme. Bag nu sneglene i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min – hold øje med dem undervejs.
Når sneglene er færdige og afkølet, pyntes de med glasur, og hvad du ellers kan finde på af fastelavn-lige sager 😉
Velbekomme!
Ingen kommentarer endnu