Fudge med karamel, ingefær og hvid chokolade

Julebrud

Opskrift til 8 stk. julebrud

Det skal du bruge:

  • 40 g. gær
  • 2.5 dl. Lunkent vand
  • 60 g. Sukker
  • 1 tsk. Salt
  • 2 tsk. Kardemomme
  • 1 æg
  • 30 g. smeltet smør
  • 400-500 g. hvedemel (alt efter mærke)
  • 50 g. revet marcipan fra Odense Marcipan
  • 75 g. mørke chokoladeknapper fra Odense Marcipan

Yderligere:

  • Lidt mandelflager og kanelsukker til at drysse på toppen af brudene

Sådan gør du: Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt sukker, salt, kardemomme og smør og rør. Bland nu melet i og ælt dejen godt. Lad dejen hæve i en skål beklædt med et viskestykke i 45 min.

Når dejen er hævet færdig, lægges den på et bord. Lav en lille udhuling i dejen, og rør ægget ud heri. Tilføj revet marcipan og chokoladeknapper. Dejen hakkes nu i stykker af flere omgange. Når dejen er hakket helt i stykker, samles brudene. Kom brudene på en bageplade beklædt med bagepapir – et ad gangen. Lad brudene efterhæve i 30 min, med et viskestykke over.

Når julebrudene har efterhævet, drysses de nu med mandelflager og kanelsukker, og bages i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min.

Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fudge med karamel, ingefær og hvid chokolade