Julebrud
Fillosophie
Opskrift til 8 stk. julebrud
Det skal du bruge:
- 40 g. gær
- 2.5 dl. Lunkent vand
- 60 g. Sukker
- 1 tsk. Salt
- 2 tsk. Kardemomme
- 1 æg
- 30 g. smeltet smør
- 400-500 g. hvedemel (alt efter mærke)
- 50 g. revet marcipan fra Odense Marcipan
- 75 g. mørke chokoladeknapper fra Odense Marcipan
Yderligere:
- Lidt mandelflager og kanelsukker til at drysse på toppen af brudene
Sådan gør du: Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt sukker, salt, kardemomme og smør og rør. Bland nu melet i og ælt dejen godt. Lad dejen hæve i en skål beklædt med et viskestykke i 45 min.
Når dejen er hævet færdig, lægges den på et bord. Lav en lille udhuling i dejen, og rør ægget ud heri. Tilføj revet marcipan og chokoladeknapper. Dejen hakkes nu i stykker af flere omgange. Når dejen er hakket helt i stykker, samles brudene. Kom brudene på en bageplade beklædt med bagepapir – et ad gangen. Lad brudene efterhæve i 30 min, med et viskestykke over.
Når julebrudene har efterhævet, drysses de nu med mandelflager og kanelsukker, og bages i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min.
Velbekomme!
Ingen kommentarer endnu