Oreo cheesecake a la Sophie

Go’morgenmad

3Go’morgenmad vil være en serie jeg fremover vil køre her på siden, da jeg personligt synes morgenmaden er det bedste (og vigtigste) måltid på dagen. Jeg elsker at have tid til at lave og spise min morgenmad, og står gerne tidligere op, hvis det er det der skal til for, at kunne nå at nyde morgenmaden. Disse sunde pandekager er helt klart min favorit morgenmad! Jeg er blevet inspireret af en opskrift fra Anne Bechs bog: Spis dig FIT (som jeg har brugt rigtig meget i starten af mit “bliv sund” forløb, og som jeg varmt kan anbefale), men som skrevet i mit første indlæg, bruger jeg kun andres opskrifter som inspiration, og laver opskrifterne så de passer til mig.

Det skal du bruge:

  • 20 g. solsikkefrø
  • 20 g. hørfrø
  • 10 g. mandler
  • 10 g. græskarkerner
  • 1 tsk. sukrin gold
  • 2 tsk. kanel
  • 2-3 pasteuriserede æggehvider
  • evt. Lidt vand hvis man synes massen er for tyk

Fremgangsmåde:

Frøene knuses med en stavblender. Herefter blandes kanel, sukrin gold og æggehviderne sammen med frøene. Hvis man ikke har en stavblender kan man også undlade at knuse frøene – så bliver pandekagerne bare en “raw” udgave. Pandekagerne steges i kokosolie på mellemvarme i ca 3-4 min på hver side.

Som tilbehør bruger jeg altid 2-3 spsk. skyr, og ofte bær af forskellig slags. I denne omgang har jeg eksperimenteret med en ny form for topping, som består af to håndfulde frosne hindbær og lidt sukrin gold. Hindbærene koges (grundet akterier) og der tilsættes 0.5 – 1 tsk sukrin gold til blandingen. Herefter stilles det på køl, og når massen er kold, er den lækker og klar til at toppe dine pandekager. Som ekstra topping har jeg brugt frysetørret hindbær. Jeg synes det er en nem og lækker topping, og bestemt ikke sidste gang den skal bruges.

Velbekomme!

Bonus info: Sukrin gold er sukker erstatning, og kan købes hos bl.a. Matas. Frysetørret hindbær kan købes hos bl.a. Føtex

1

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Oreo cheesecake a la Sophie