Nytårsdessert

Nøddemix Brownie

Reklame i samarbejde med KiMs

I december blev jeg tilbudt at være med i en kreativ bageudfordring i samarbejde med KiMs. I den forbindelse fik jeg tilsendt en masse forskellige produkter jeg kunne eksperimentere med. Mit eksperiment resulterede i denne nøddemix brownie med karamel ganache

Opskrift på Nøddemix Brownie med karamel ganache

Det skal du bruge (brownie)

  • 1 plade Nøddemix mælkechokolade fra KiMs (150 g)
  • 70 g smør
  • 3 æg
  • 150 g sukker
  • 50 g hvedemel

Sådan gør du:

Smelt chokolade og smør sammen i en skål over vandbad. Pisk nu i en anden skål æg og sukker, og rør chokoladeblandingen i. Sigt herefter mel i, og rør til dejen er jævn. Kom dejen i en springform hvor bunden er beklædt med bagepapir. Bag brownien i ovnen ved 180 grader i ca. 30 min. Når kagen er bagt færdig, skal den køle helt af før du kan arbejde videre med den.

Det skal du bruge (karamel ganache):

  • 1.5 dl. piskefløde
  • 25 g. glukosesirup
  • 100 g. sukker
  • Lidt under ½ dl. vand
  • 150 g.Nøddemix mælkechokolade fra KiMs (1 plade)

Sådan gør du:

Rør vand og sukker sammen i en gryde.  Kog massen på komfur ved mellemvarme, og lad det simre til det får en gylden farve – det er vigtigt du ikke røre rundt undervejs – bare lad det passe sig selv 🙂 I en anden gryde varmes piskefløde og glukosesirup. Hak i mellemtiden chokoladen, og kom den i en skål. Når sukkermassen er gylden, og fløden varm, hældes fløden ned i sukkermassen. Her vil det buse, så hæld lidt fløde i af gangen. Herefter hældes karamellen over den hakkede chokolade. Rør til massen er jævn. Når massen er jævn stilles skålen på køl til ganachen har sat sig.

Når ganachen har sat sig, og kagen er kølet helt af, kan du smøre karamelganachen ud på din kage – Jeg har brugt en ske, da jeg synes det giver det fineste resultat.

Pynt:

  • Nødder fra en pose nøddemix fra KiMs
  • Crispo Kugler fra KiMs

Pynt kagen yderligere med nødder og Crispo Kugler – kun fantasien sætter grænser 🙂

Velbekomme!

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nytårsdessert