Nemme morgenboller

Kaffe/hasselnød brownie

hoho

Det skal du bruge:

Kagen:

  • 100 g. mørk chokolade
  • 150 g. smør
  • 125 g. mel
  • 15 g. kakaopulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 300 g. brun farin
  • 1 knsp. groft salt
  • 0.5 bagepulver
  • 2 æg
  • 100 g. hasselnødder

Kaffetopping:

  • 75 g. smør
  • 50 g. flormelis
  • 1-2 spsk. kakaopulver
  • 1 tsk. kaffe
Fremgangsmåde:
Smelt smør og 50 g. mørk chokolade sammen, og lad det køle lidt af. Bland herefter mel, kakao, vanilje, bagepulver, salt og æg sammen i en skål. Tilsæt brun farin. Tilføj nu smør/chokoladeblandingen til dejen – rør til dejen er jævn. Hak de resterende 50 g. mørk chokolade i grove stykker, samt hasselnødderne. Rør chokoladen og hasselnødderne i dejen. Put dejen i en kageform med bagepapir i, og bag kagen i ovnen ved 180 grader i ca 45 min. (hold øje med kagen undervejs). Lad kagen køle af.
Imens kagen køler af, kan du lave kaffetoppingen. Rør smør, flormelis, kakao og kaffe sammen med en elpisker til cremen er glat og jævn. Stil cremen på køl til den skal bruges på kagen. Når kagen er kølet af, kan toppingen kommes på. Pynt yderligere med grovhakkede hasselnødder, og så er kagen klar.
Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nemme morgenboller