En kringlet snegl
Det skal du bruge (dej)
- 1 dl. Mælk
- 25 g. gær
- 50 g. blødt smør
- 1 æg
- 30 g. sukker
- 1 tsk. Kanel
- 1 tsk. Kardemomme
- 1 knivspids salt
- 280 g. kage hvedemel fra finax
Sådan gør du (dej): Lun mælken og opløs nu gæren heri. Tilføj 150 g. af melet og rør godt til med en håndmixer eller røremaskine, til dejen er jævn. Tilsæt nu smør, æg, sukker, kanel, kardemomme, salt og det resterende mel. Rør til dejen er jævn. Ælt dejen godt sammen og til den herefter til hævning et lunt sted i 30 min. Imens du venter, kan du lave remoncen til dine gifler.
Det skal du bruge (remonce)
- 100 g. blødt smør
- 50 g. sukker
- 2 tsk. Brun farin
- 2 tsk. Vaniljesukker
- Et par dråber romessens
- 1 håndfuld rosiner
Bland smør, sukker, brun farin, vaniljesukker og rosiner sammen. Remoncen må ikke blive for blød, så stil den på køl til den skal smøres ud på dejen.
Det skal du bruge (topping)
- 1 æg til pensling
- Rørsukker
- Hakkede hasselnødder
Når dejen er hævet færdig og remoncen er lavet, rulles dejen ud på et bord der er drysset med mel. Rul dejen ud. Tilføj herefter remoncen. Rul nu dejen sammen (som en roulade). Skær sneglene i den tykkelse du ønsker, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad sneglene efterhæve i ca. 20 min. Tænd ovnen på 200 grader. Når sgenlene er efterhævet, pensles de med æg, og drysses med rørsukker og hakkede hasselnødder. Sneglene bages nu i ovnen i 15 min. Lad sneglene køle lidt af, og spis dem gerne lune.
Velbekomme!
Ingen kommentarer endnu