Økologisk matcha is med kokos

En kringlet snegl

31301907_10215745216607645_6843420492230033408_nDet skal du bruge (dej)

  • 1 dl. Mælk
  • 25 g. gær
  • 50 g. blødt smør
  • 1 æg
  • 30 g. sukker
  • 1 tsk. Kanel
  • 1 tsk. Kardemomme
  • 1 knivspids salt
  • 280 g. kage hvedemel fra finax

Sådan gør du (dej): Lun mælken og opløs nu gæren heri. Tilføj 150 g. af melet og rør godt til med en håndmixer eller røremaskine, til dejen er jævn. Tilsæt nu smør, æg, sukker, kanel, kardemomme, salt og det resterende mel. Rør til dejen er jævn. Ælt dejen godt sammen og til den herefter til hævning et lunt sted i 30 min. Imens du venter, kan du lave remoncen til dine gifler.

Det skal du bruge (remonce)

  • 100 g. blødt smør
  • 50 g. sukker
  • 2 tsk. Brun farin
  • 2 tsk. Vaniljesukker
  • Et par dråber romessens
  • 1 håndfuld rosiner

Bland smør, sukker, brun farin, vaniljesukker og rosiner sammen. Remoncen må ikke blive for blød, så stil den på køl til den skal smøres ud på dejen.

Det skal du bruge (topping)

  • 1 æg til pensling
  • Rørsukker
  • Hakkede hasselnødder

Når dejen er hævet færdig og remoncen er lavet, rulles dejen ud på et bord der er drysset med mel. Rul dejen ud.  Tilføj herefter remoncen. Rul nu dejen sammen (som en roulade). Skær sneglene i den tykkelse du ønsker, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad sneglene efterhæve i ca. 20 min. Tænd ovnen på 200 grader. Når sgenlene er efterhævet, pensles de med æg, og drysses med rørsukker og hakkede hasselnødder. Sneglene bages nu i ovnen i 15 min. Lad sneglene køle lidt af, og spis dem gerne lune.

Velbekomme!

31232250_10215745216527643_4735079587027877888_n

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Økologisk matcha is med kokos