Lækre Donuts
Opskriften svarer til ca. 13 stk.
Det skal du bruge (donut):
- 1 ¼ dl. Skummet mælk
- 1 dl. Fløde
- 30 g. gær
- 80 g. smør
- 2 tsk. vaniljesukker
- 80 g. sukker
- 500 g. hvedemel
- 1 lille tsk. stødt ingefær
- Revet citronskal fra 1 økologisk citron
- 4 æggeblommer
- Lidt salt
Yderligere:
- 1 liter rapsolie/solsikkeolie til stegning
Sådan før du: Rør fløde og mælk sammen. Tag nu halvdelen af blandingen i en gryde og varm det op til fingertemperatur. Tag gryden af varmen og rør gæren ud heri. Kom nu den anden halvdel af mælken i en gryde sammen med sukker, vaniljesukker og smør, og smelt det til sukkeret er opløst. Kom mælk/gærblandingen i en skål sammen med mel, salt, ingefær, revet citronskal og æggeblommer – vend det sammen. Tilsæt smørblandingen dejen og rør det sammen. Ælt dejen godt til den er jævn og glat. Kom dejen i en ren skål. Beklæd den med husholdningsfilm og stil den til hævning et lunt sted i 60 min.
Når dejen er hævet færdig, drysses nu et bord med mel, og dejen hældes ud herpå. Rul dejen forsigtigt ud så dejen er ca. 2 cm. Tyk. Udstik nu ca. 13 donuts med en rund udstikker (7 cm). Herefter udstikkes hullerne i midten af donutsne med en mindre udstikker (3 cm). Lad Donutsne efterhæve i 25 min.
Når donutsne er lige ved at være hævet færdig, varmes olien op i en gryde til 180 grader. Når donutsne er færdighævet steges de (2 til 3 af gangen) i olien i ca. 2 min – 1 min på hver side. Kom dine færdigstegte donuts på et fad beklædt med køkkenrulle, og lad dem køle af herpå.
Det skal du bruge (pynt)
- 2 ½ pasteuriserede æggehvider
- 380 g. flormelis
- Karamel essens
- Romessens
- Sovsekulør
- 70 g. Java white 28% fra Peter Beier (en krydret hvid chokolade med ingefær og karamel)
- Elfenbensfarvet chokoladekugler fra Special moment
- Spiselige blomster
- Kanelsukker
Sådan gør du:
Pisk æggehvider og flormelis sammen til en ensartet masse – pisk godt til! Del nu glasuren op i 3 skåle. Bland karamel essens i den ene, romessens i den anden, og lidt citronsaft i den tredje. For at få lidt farve i glasuren, kan du komme en lille smule (ca. en dråbe eller mindre) sovselikør eller frugtfarve heri. Vend 4 af dine donuts i kanelsukker. Dyp nu de resterende 9 donuts så du har 3 af hver smag. Lad glasuren hvile lidt på donutsne inden du går videre med pynten (det tager et kort øjeblik). Når glasuren ikke er helt flydende længere, kan du gå i gang med at pynte. Smelt 50 g. Java white 28% over vandbad. Hak de sidste 30 g. til pynt yderligere pynt på dine donuts. Når chokoladen er smeltet, blandes et lille nip sovselikør i for at give en lidt mere beige farve. Kom den smeltede chokolade i en sprøjtepose, som nu sprøjtes på din karamel glasur. Gem noget af chokoladen til pynt til dine rom donuts. Se billederne for inspiration eller Pynt dine donuts som du lyster J
Ingen kommentarer endnu