Jordbær/rabarberis med ruby overtræk

Hvidløgsbrød

Dette indlæg indeholder reklame/ Arla DK

Opskrift på hjemmebagt hvidløgsbrød: 

Det skal du bruge (dej):

  • 600 g. mel
  • 100 g. smør
  • 3 dl. mælk
  • 45 g. gær
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 1 æg
  • evt. 1 skvat ramsløgolie

Det skal du bruge (fyld + topping)

  • 100 g. smør
  • 3 fede hvidløg
  • 0.5 tsk. salt
  • 1 god håndfuld persille
  • Lurpark spray

Sådan gør du:

Lun mælken og rør gæren ud heri. I en skål smuldres koldt smør og mel sammen. Bland nu mel/smør, sukker, salt, æg og olie med gær/mælkeblandingen. Ælt dejen på røremaskine til dejen er glat og jævn. Lad hæve i 1 time.

Imens laves hvidløgssmør. Pres hvidløg og hak persillen fint. Bland nu hvidløg, smør, salt og persille godt sammen.

Når dejen er hævet færdig, rulles den nu ud på et bord drysset med mel. Når dejen er rullet ud tilføjes hvidløgssmør – smør godt ud på hele dejen. Rul nu dejen sammen som en roulade, og skær herefter et snit ned langs rouladen (Se “how to” på min instagram). Flet nu dejen, og lad brødet efterhæve på en bageplade beklædt med bagepapir i 30 min.

Når brødet er færdig med at eftehæve sprøjtes det nu med Lurpark spray, og bages i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min.
Velbekomme!

TIP: efter den første hævning kan du evt. dele dejen i to, hvis du ønsker to brød. Brødet bliver nemlig stort 🙂 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jordbær/rabarberis med ruby overtræk