Ispinde med kaffe, karamel og chokolade
Dette indlæg indeholder reklame – Odense Marcipan
Opskrift på ispinde (ca. 10 stk.)
Det skal du bruge:
- 500 ml. piskefløde
- 1 dåse kondenseret mælk
- 1 dl. stærk kaffe
- 1 tsk. vaniljesukker
- Karamelsovs
- Hakket mørk chokolade – jeg anbefaler Special Blend – dark 88 fra Peter Beier chokolade
- 500 g. hvid chokolade med karamelsmag fra Odende Marcipan (anden chokolade kan også bruges)
- 1 håndfuld finhakket hasselnødder
Yderligere:
- Isforme i silikone
- ispinde
Sådan gør du:
Pisk flødeskummen og rør herefter kondenseret mælk heri. Tilføj nu fingerlun kaffe og vaniljesukker. Rør til isen er jævn. Kom nu isen i dine isforme. Tilføj en smule karamesovs og hakket mørk chokolade, og tryk det forsigtigt ned i isen. skrab nu hen over isformene med en kagespartel, for at få overflydende is væk.
Lad isen stå på frys i 3-5 timer.
Når isen er ved at være færdigsat, tempereres karamelchokoladen. Når chokoladen er tempereret tilsættes hakket hasselnødder, og der røres. Kom nu chokoladen i et højt glas (med plads til en ispind i), og tag nu og dyp dine ispinde en af gangen. Kør dem forsigtigt af på kanten inden du kommer dem på et stykke bagepapir, med et skærebrædt under. Stil nu isene på køl igen, indtil de har sat sig/ til de skal serveres.
Velbekomme!
Ingen kommentarer endnu