Ispinde med kaffe, karamel og chokolade

Foccacia

Dette indlæg indeholder reklame i samarbbejde med Kähler Design 

Opskrift på kartoffel/timian foccacia (ca. 10 stk.) 

Det skal du bruge (dej):

  • 600 g. mel
  • 100 g. smør
  • 3 dl. mælk
  • 50 g. gær
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 1 æg
  • 1 spsk. ramsløgolie

Det skal du bruge (topping)

  • Lurpark spray
  • 2 kartofler
  • 1 frisk mozzarella (2 hvis du er til meget ost)
  • 1 håndfuld timian
  • 2 fed hvidløg
  • lidt salt og peber

Sådan gør du:

Lun mælken og rør gæren ud heri. I en skål smuldres koldt smør og mel sammen. Bland nu mel/smør, sukker, salt, æg og olie med gær/mælkeblandingen. Ælt dejen på røremaskine til dejen er glat og jævn. Lad hæve overdækket med et viskestykke, i 1 time.

Når dejen er hævet færdig, deles den i 10 lige store boller. rul nu bollerne flade. Kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve overdækket i 30 min.

Når dine foccciaboller er efterhævet, er det tid til topping.

Skær kartoflerne i små skiver på et mandolinjern. Smulder mozzarella og kom det på et stykke køkkenrulle, så væsken kan suges fra. Knus 2 fede hvidløg. Nu er vi klar til at toppe vores foccacia.

Spay først alle dine foccacia med lurpark spray. Herefter kommes den smuldrede mozzarella på, herefter kartofler, hvidløg, lidt salt, lidt peber og timian.
Bag fine foccacia i ovnen ved 200 grader i 15-20 min.

Top evt. med frisk timian, når de er kommet ud af ovnen.
Velbekomme!

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ispinde med kaffe, karamel og chokolade