Efterårskage med æble, marcipan og kanel
Dette indlæg indeholder reklame Odense Marcipan // Kähler Design
Det skal du bruge:
- 300 g. bagemarcipan fra Odense Marcipan
- 200 g. smør
- 100 g. sukker
- 4 æg
- 2 spsk. Kanel
- 100 g. hvedemel
- 2 tsk. Bagepulver
- 1 æble
Yderligere:
- Flormelis
- Skovsyrer
Sådan gør du:
Med en elpisker piskes marcipan, smør, sukker og kanel sammen i en skål. Rør nu et æg i af gangen – pisk efter hvert æg. Sigt mel og bagepulver i dejen, og rør til dejen er jævn.
Kom dejen i en springform, hvor bunden er beklædt med bagepapir. Skær nu æblet i små tern, og drys det på kagen – tryk æblestykkerne lidt ned i dejen. Bag nu kagen i ovnen på 175 grader i ca. 45 min.
Når kagen er bagt færdig, er det tid til pynt. Si flormelis på toppen, og pynt yderligere med skovsyrer.
Velbekomme!
Kære Sophie
Har du erfaring med at lave den aftenen før den skal serveres? Bliver den tør eller er den tilstrækkelig svampet til at det sagtens kan lade sig gøre hvis den bare kommer på køl?